Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατ' αρχήν, θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, δεν έγιναν ορισμένες ενημερωτικές αναρτήσεις και ελπίζουμε να καλύψουμε το κενό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Επίσης, θέλουμε να σας ευχηθούμε καλές παραγωγές, όπου κι αν έχετε τα μελίσσια σας. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τους γραπτούς και "άγραφους" νόμους που ισχύουν για τη μελισσοκομία και πρέπει όλοι μας να τηρούμε ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις μεταξύ μας. Ιδιαιτέρως πρέπει να προσέχουμε που τοποθετούμε τα μελίσσια μας, τώρα που ξεκίνησαν και οι μεταφορές. 

Ο σύλλογός μας, ενημερώθηκε και για ένα περίεργο θέμα που κυκλοφορεί ανάμεσα στους κύκλους των μελισσοκόμων που δεν είναι άλλο από την εμφάνιση "αρκούδας" στον Ελικώνα. Πιστεύουμε ότι δεν είναι αλήθεια και πως έχει διαδοθεί για κάποιο λόγο αυτή η φήμη. Η πανίδα και χλωρίδα του συγκεκριμένου βουνού, δεν επιτρέπει τη διαβίωση της αρκούδας και μάλιστα έμπειροι περιπατητές και ορειβάτες του Ελικώνα και γενικότερα των ορεινών όγκων της Βοιωτίας, δεν έχουν εντοπίσει κανένα μα κανένα ίχνος από πέλματα ή περιττώματα που να μαρτυρούν την ύπαρξη αρκούδας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο μελισσοκόμος πρέπει να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή και να φροντίζει να μαθαίνει καλά την περιοχή που πρόκειται να τοποθετήσει το μελισσοκομείο του. 

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: