Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ


      
                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για το σεμινάριο μελισσοκομίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αλίαρτο Βοιωτίας (Κωπαΐδα). Παρακαλώ ενημερώστε τα μέλη του συλλόγου (ή συνεταιρισμού) σας. Οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά.
σας προωθώ το link για τη πρόσκληση της Μελισσοκομίας στην Αλίαρτο

Σεμινάριο Μελισσοκομίας (Αλίαρτο)
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου, επικεφαλής των οποίων είναι ο κ. Χαριζάνης.
Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για τη μελισσοκομία θα προετοιμάσει δύο ομάδες 20 νέων οι οποίοι θα εξελιχθούν σε οργανωμένους μελισσοκόμους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι νέοι μελισσοκόμοι θα αποτελέσουν  τους νέους ηγέτες στο επάγγελμα και θα μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 ώρες είναι θεωρία και οι 50 ώρες είναι πρακτική άσκηση πάνω σε κυψέλες.
Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σκοπός Προγράμματος
Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους νέους μελισσοκόμους και να τους παρέχει υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους.

Σε ποιούς απευθύνεται
Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να είναι αλλεργικοί σε τσιμπήματα μέλισσας, πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης (τουλάχιστον 90% παρουσία), να ενδιαφέρονται για τη μελισσοκομία καθώς και να είναι διαθέσιμοι να αρχίσουν αμέσως να εργάζονται με τις μέλισσες.

Πρόγραμμα σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ενδεικτικά:
·         Εισαγωγικό μάθημα και εξοικείωση με τις μέλισσες
·         Διαχείριση μελισσοκομίας
·         Αναπαραγωγή Βασιλισσών και παραγωγή Βασιλικού Πολτού
·         Ασθένειες και παράσιτα των μελισσών
·         Προϊόντα κυψέλης, εμπορία προϊόντων, επιχειρηματικό σχέδιο

Περιοχή δράσης εκπαιδευτικού κύκλου 2018-19
Αλίαρτος
Διάρκεια δράσης
Τον Μάιο και Ιούνιο στις ημερομηνίες 2, 3, 4, 5 Μαΐου, 13, 14, 15, 16 Μαΐου, 30, 31 Μαΐου, 1, 2 Ιουνίου και 10, 11, 12, 13, 14, Ιουνίου, 2019. Η παρουσία είναι υποχρεωτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: